Джани Моранди с нов сингъл

Джани Моранди с нов сингъл Снимка: world-today-news.com

„Получих прекрасен подарък”, казва любимецът на поколения европейци

Моранди се върна към нормалния си живот, след като пострада тежко от изгаряне, палейки сухи клони в градината си. Инцидентът го принуди да остане един месец в болница, но може да се каже, че Джани Моранди и този път е извадил късмет във всяко отношение – състоянието му е почти съвсем добро, а новото му парче за една седмица набра над половин милион гледания в Yoy Tube, без да се смятат милионите зрители, които гледат изявите на италианския отбор на Евро 2020 по Sky Sport, тъй като парчето звучи на всеки мач на адзурите. 

Известният певец и артист, изпял култовия хит Parla piu piano от филма „Кръстникът“, направи на живо пред журналисти презентация на новия си сингъл L'Allegria заедно с колегата си Джованоти, автор на музиката.

В най-добрите традиции на италианския рокендрол, парчето представя Моранди в любимата на феновете му светлина – с много дух, радост от живота и ритъм, с усмивки и позитивност - едни от най-силните характеристики на стила на Моранди.

Двамата с Джованоти говорят за нова песен още преди инцидента, обсъждат идеята и в болницата, където певецът се лекува след изгарянето, и дни след изписването Джованоти му предлага мелодията на L'Allegria – както самият той казва, едно парче „пълно с енергия, сила и радост, т.е. точно за Джани”.  Моранди харесва песента и двамата я записват, правят импровизиран клип в звукозаписното студио и на 11 юни песента излиза на бял свят. 

„Мисля, че Джова ми направи прекрасен подарък. Това е песен с моето настроение, тя ме кара да се чувствам щастлив и почти излекува изгорената ми ръка. Това парче рестартира желанието ми да започна с радост отново”, казва Моранди пред fanpage.it

Моранди и Джованоти, снимка - fanpage.it 

Рестартът обаче е и за Джованоти, за когото Моранди е един вид „творчески гарант”, въплъщаващ най-добрите черти на италианския характер – позитивен, неукротим, талантлив, романтичен, поетичен, трудолюбов – и въобще, способен да преоткрие себе си. 

„Песента носи духа на Джани Моранди. В гласа му чувате милиони италианци”, казва Джованоти. И всъщност парчето е „джованотиана”, но с разпознаваемия глас на Моранди прекрасно изразява лудостта на две епохи – младият италиански рокендрол от най-силните години на Моранди и днешният ден. Така че неслучайно L'Allegria придружава мачовете на италианския футболен отбор на Евро 2020. 

Моранди е щастлив и по-жизнен от всякога. Вече се отърсва от спомена за тежкия инцидент и дори се шегува, че от опасното преживяване май е станал по-печен... 

А Италия ликува – ковид-мерките си отиват, италианският футбол се доказва по най-добрия начин, а италианците само чакат да чуят новата песен на Моранди, за да запеят с него.

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: