Pfizer прехвърля част от логистиката си в Гърция

Pfizer прехвърля част от логистиката си в Гърция

Фармацевтичният гигант Pfizer прехвърля част от логистиката си в Солун, съобщават медиите в южната ни съседка. Общата сума на инвестицията, планирана от компанията, надхвърля 100 милиона евро, обяви ръководителят на втория център на Pfizer в града Антонис Хациманолакис.  
Той отбеляза, че компанията ще търси и наема висококвалифицирани специалисти в страната, което ще предотврати „изтичането на мозъци" към чужбина. Проблемът с емиграцията от страната не е феномен, предизвикан от кризата, а съществува от години, тъй като на гръцкия пазар просто няма търсене на учени, коментира икономистът Луис Лабрианидис. 

Търсят се 700 висококвалифицирани специалисти в областта на фармацевтичната дейност, каза в интервю Алберт Бурла, главен изпълнителен директор на компанията, който е роден и завършил висшето си образование в Солун, но гради кариерата си извън страната. Компанията ще предлага работа и на гръцки специалисти, напуснали страната по време на кризата. 

Два дигитални хъба ще бъдат инсталирани в четири сгради на търговския център East Plaza в източната част на Солун на площ от 6500 квадратни метра. Работата по тях вече е започнала и трескаво напредва. Властите смятат, че първият хъб ще заработи най-късно до началото на 2022 г., а вторият - до 2023 г. 

Министърът на развитието Андонис Георгиадис отбеляза: „Горд съм, че по мое време в Солун се създава нещо, което ще продължи да работи ефективно за поколения напред. Присъствието на компания с такъв престиж и мащаб в Солун в разгара на пандемия прави града международен технологичен център.” 
 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: