Румънците се ваксинират в страховития замък на Дракула

Румънците се ваксинират в страховития замък на Дракула Снимка: pixabay

След като посетят стаята за мъчения на обявения за вампир владетел на Влашко, желаещите да се ваксинират срещу коронавирус получават първата си доза от препарата, както и свидетелство за „смелост и отговорност“

Стотици хора се стекоха този уикенд в замъка „Бран” близо до Брашов в Румъния, за да се ваксинират срещу COVID-19, съобщи Le Figaro. Кампанията е насочена основно към туристите, дошли да прекарат уикенда в региона, но местните жители и служителите на популярната туристическа атракция също можеха да се включат, разказва маркетинг директорът на „Бран” Александру Приску. 

Сгушен в мъгливата карпатска долина, замъкът „Бран” се свързва с Влад Цепеш, владетеля на Влашко от XV век. Вдъхновен от легендите за него, ирландският писател Брам Стокър му посвещава романа си „Дракула”, представяйки го за вампир. В действителност според изследователите това е било далеч от историческата истина, макар Цепеш да си спечелва славата на суров владетел. Що се отнася до замъка „Бран”, Влад вероятно никога не е пребивавал там. 
 

pixabay

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: