Мирослав Боршош е новият заместник-кмет по култура на София

Мирослав Боршош е новият заместник-кмет по култура на София

Той поема поста след освобождаването на Тодор Чобанов

Мирослав Боршош е назначен за  заместник-кмет на София в направление „Култура, образование, спорт и младежки дейности“. Назначаването му е потвърдено от Столичната община, съобщава БНР. 

Боршош поема поста от Тодор Чобанов, който беше освободен след забавяне на процедурите за реставрация и възстановяване на минералните бани в „Овча купел“ и Горна баня. Кметът Йорданка Фандъкова освободи Чобанов, като даде да се разбере, че ще очаква от новия заместник по културата по-активни действия. 

Бившият изпълнителен директор на НДК беше обвинен в нецелево изразходване на 3,5 милиона лева, отпуснати от бюджета във връзка с подготовката на България за председателството на Съвета на Европейския съюз, за умишлена безстопанственост и за сключване на неизгодни сделки. През март Боршош беше оправдан на първа инстанция по всички обвинения, като съдията по делото счете обвиненията за несъстоятелни. 

Боршош е възпитаник на Софийския университет „Св. Кл. Охридски“, специалност „Културология“. Той е създател на емблематичните за София културни пространства - литературен клуб „Перото“, театър „Азарян“, ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс. Боршош е носител на наградата на Столична община за ярки постижения в областта на културата.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: