Антикарантинен Първи май в Европа

Антикарантинен Първи май в Европа Снимка: Youtube

Денят на труда в Европа предизвика нови протести срещу санитарните ограничения, пише Euronews

В Торино противниците на карантината се присъединиха към първомайската демонстрация, когато стотици хора излязоха на улицата, въпреки забраните за масови събития.

Протестиращите се опитаха да организират шествие до кметството, но се сблъскаха със силите за сигурност. Протестът се превърна в улична конфронтация между полицията и демонстрантите.

Във Виена около 700 души успяха да поведат шествието през центъра на града - от кметството до Виенския театър. Тази акция се проведе и под лозунга срещу ограничаването на правата на гражданите в борбата срещу пандемията. Полицията настоява да се спазват правилата за безопасност, по-специално социалната дистанция. Отбелязва се, че протестиращите не са извършили сериозни нарушения.

Въпреки санитарните ограничения белгийските тийнейджъри проведоха своеобразна антиковидна акция. За пореден път стотици млади хора се събраха на парти в брюкселски парк след призиви, разпространени в социалните мрежи. Протестиращите подчертаха, че са против задължителното носене на маски, настояват карантинните мерки да бъдат отменени и свободата да бъде върната на хората.
 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: