Борсата за криптовалути Kraken ще стане публична от догодина

Борсата за криптовалути Kraken ще стане публична от догодина

Идеята идва след значителния ценови скок на най-популярните криптовалути в света

Борсата за криптовалути Kraken обмисля да предложи публично своите акции през 2022 г., съобщава CNBC. Решението е продиктувано от рекордните обеми на търговия и нови клиенти на фона на скока в цената на биткойните. 

Джеси Пауъл, главен изпълнителен директор и съосновател на Kraken, заяви в интервю, че фирмата се е възползвала значително от ралито на биткойн, който достигна рекордно висока цена от над 60 000 долара в средата на март.  

Основана през 2011 г., Kraken е една от най-големите крипто борси в света. Има повече от 6 милиона клиенти и е четвъртата по големина борса по обем на търговията, според данните на CoinMarketCap. През първото тримесечие на тази година Kraken регистрира четири пъти повече нови потребители, отколкото през втората половина на 2020 г. Обемът на спот търговията през първото тримесечие беше 1,5 пъти по-висок от този през цялата минала година, достигайки рекордно ниво от 160 милиарда долара. 

Coinbase, основният съперник на Kraken в САЩ, трябва да излезе публично през следващата седмица, което може да повиши стойността ѝ до 100 милиарда долара.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: