Подписана e спогодба за въздушен транспорт с Кралство Саудитска Арабия

Подписана e спогодба за въздушен транспорт с Кралство Саудитска Арабия Снимка: mtitc.government.bg

Министър Росен Желязков подписа спогодба за въздушен транспорт с Кралство Саудитска Арабия

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков и министърът на транспорта на Кралство Саудитска Арабия Салех ал Джасер подписаха Спогодба и меморандум за въздушни съобщения между правителството на Република България и правителството на Кралство Саудитска Арабия, съобщиха от пресцентъра на транспортното министерство.

Между Република България и Кралство Саудитска Арабия няма действащо споразумение за въздушен транспорт, което препятства извършването на директни превози на пътници, товари и поща по въздушни линии. С подписването се създават условия за развитие на двустранното търговско-икономическо сътрудничество, стимулиране на туризма и подобряване на свързаността на страната ни с региона на Близкия изток.

В рамките на визитата министър Росен Желязков проведе работни срещи с председателя на борда на директорите на Саудитската космическа комисия принц Султан бин Салман бин Абдулазиз Ал Сауд, който е с ранг на министър, и с изпълнителния директор на авиокомпания „Флайнас“ Бандер Алмохана.

Визитата продължава със срещи с Публичния инвестиционен фонд за обсъждане на възможности за инвестиции и съвместни проекти между двете страни.

 

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: