Публикувана е неизвестна досега кратка история на Хемингуей

Публикувана е неизвестна досега кратка история на Хемингуей Снимка: Hollywoodreporters

Творбата на писателя е пусната благодарение на списание New Yorker. Сюжетът на историята озвучава събитията от „Старецът и морето“. В нея главният герой, заедно с приятели, се опитва да хване голям марлин (голяма хищна соленоводна риба).

Ръкописът на Хемингуей е намерен в библиотеката и музея на Джон Ф. Кенеди от внука на писателя Шон. Според наследника той не разбира как такова произведение не би могло да се забележи, тъй като е скъпоценен камък сред непубликувани материали.

Въпреки че кратката история никога не е била показана на читателите, тя не е напълно неизвестна. Ръкописът - 15 страници, написани с молив, се съхранява от десетилетия в постоянната колекция на Хемингуей в президентската библиотека и музей на Джон Ф. Кенеди в Бостън. Учените са изучавали и писали за „A Room on the Garden Side“ и четирите други произведения от поредицата, включително „Black Ass at the Crossroads”, единствената друга история, която е публикувана.

За „Старецът и морето“ Ърнест Хемингуей получава наградата „Пулицър“. Също така творбата оказва влияние за присъждането му през 1954 г. на Нобеловата награда за литература.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: