Индустриалните роботи в Китай с 19,1% ръст на производството

Индустриалните роботи в Китай с 19,1% ръст на производството Снимка: Pixabay

Обемът на производството на индустриални роботи в Китай през 2020 г. се е увеличил с 19,1% на годишна база, сочат официалните данни на Министерството на промишлеността и информатизацията на Китайската народна република (MPI). 

Нарастването на производството показва подобряване на търсенето на пазара и ускоряване на интелектуалната модернизация на предприятията, се казва в прессъобщение на министерството.

Според статистиката на ведомството, оперативните приходи на големите производители на индустриални роботи в Китай са се увеличили с 6% през 2020 г. в сравнение с 2019 г.

Междувременно роботите за сектора на услугите отбелязват "изключителни резултати": оперативният доход на големите предприятия в бранша достига 10,31 милиарда юана (около 1,6 млрд. долара), което е с 31,3% повече в сравнение с 2019 година.

Китай се ангажира да модернизира трудоемкия си производствен сектор чрез технологични иновации, за да отговори на предизвикателствата на намаляващото население в трудоспособна възраст и нарастващите разходи за труд.

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: