Борисов: От първи март отваряме ресторантите

Борисов: От първи март отваряме ресторантите Снимка: МС

„От 1 март задължително отваряме ресторантите, а от утре пускаме учениците от всички паралелки в малките населени места да учат присъствено“

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на посещението си в Многопрофилната болница за активно лечение в Исперих, съобщиха от Министерски съвет.

Премиерът отбеляза, че както вече е посочено в заповедта на здравния министър, ресторантите ще отворят отново на 1 март.

„Още 14 дни трябва да издържим, заради вас, лекарите, защото вие самите казвате, че отново подготвяте COVID-отделенията. Преди болниците бяха пълни на 70%. Днес нивата ни са много добри – 26-и сме в Европа по заболеваемост, но това се дължи и на вас, докторите, сестрите, лаборантите, на РЗИ, на всички, които работят“, заяви министър-председателят пред екипа на болницата в Исперих.

Премиерът изказа благодарност към медицинските екипи в страната за работата, която вършат не само за справяне с новия вирус, но и за лечението на всички останали заболявания. 

„Много голямо благодаря! С финансовия министър ви гарантираме, че до 28 февруари ще си получите парите за работата на първа линия и увеличението на заплатите“, категоричен бе премиерът Борисов.