Guardian: Великобритания забранява продажбата на вредни храни и напитки

Guardian: Великобритания забранява продажбата на вредни храни и напитки

Властите на Острова предвиждат строги ограничения и на интернет търговията с нездравословни бързи храни

В рамките на борбата със затлъстяването Великобритания е на път да забрани продажбата на вредни храни, каквито са газираните напитки и закуските, съобщава Guardian. 

Във връзка с това ще бъде забранено върху стелажите на входовете или изходите на търговските обекти да се поставят нездравословни продукти.

Заедно с това управляващите на Острова приеха решение да се борят и с бързите закуски в интернет. От 2022 г. ще бъде забранено публикуването на активни линкове за продажба на нездравословна храна за вкъщи и на страниците за оформяне на поръчките или заплащането. По този начин ресторантите няма да могат повече да предлагат безплатни сладки напитки при доставките.

Мотивите за предприемането на тези мерки е, че във Великобритания 63 на сто от възрастното население е с наднормено тегло или страда от затлъстяване. Поради това властите на страната искат да направят по-строги изискванията за маркировката на продуктите и напитките с високо съдържание на захар или сол. 

Правителството също така разглежда предложение големите ресторанти да бъдат задължени да съобщават на клиентите си за калоричността на блюдата в менютата им. 
 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: