Биткойн майнери печелят 1 милион долара на всеки час

Биткойн майнери печелят 1 милион долара на всеки час Снимка: pixabay

От май добивът на първата криптовалута започна да носи 185% повече печалба, въпреки факта, че възнаграждението беше намалено наполовина

Доходите на биткойн майнерите са се увеличили с $ 185% въпреки халвинга през май, което понижи възнаграждението за добива на монетата от 12,5 на 6,5 биткойна. Сега хората и компаниите, които добиват първата криптовалута, печелят около 1 милион долара на час. Това съобщи аналитичната платформа Glassnode в профила си в Twitter.

Специалистите отбелязаха, че за последно майнерите са печелили толкова много от добива на биткойн през юли 2019 г. Тогава монетата се търгуваше в диапазона от $ 9 хил. до $ 11 хил. Но по това време възнаграждението за добив на биткойн  беше два пъти по-високо от сегашното, подчертават от Glassnode.

Ръстът в рентабилността на добива на биткойни се дължи на увеличаване на стойността му. През май, когато се случи този халвинг (намаляване на възнаграждението наполовина), цената на монетата се колебаеше около $ 9000. 

Оттогава тя се покачи с почти 200%, до $ 26 400. На 27 декември биткойнът постигна нов исторически максимум - над $ 28 000.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: