В Сеул ще изключват уличното осветление след 21 ч. заради коронавируса

В Сеул ще изключват уличното осветление след 21 ч. заради коронавируса Снимка: pixabay

Магазините, кината и други заведения в Сеул ще бъдат затворени след 21:00 ч., обяви кметът на южнокорейската столица на виртуална пресконференция, съобщава Younhap. Според него градът също така ще изключва уличното осветление вечер за първи път в историята, уточнява The Korea Herald.

Ограниченията ще влязат в сила на 5 декември, събота. Според кмета на Сеул Со Джонг Хьопа градът "преживява много опасна криза" и просто "няма накъде да се отстъпва".

"Утре Сеул ще спре в 21:00", каза той.

Решението за новите мерки е взето след постигнатия в четвъртък рекорд за дневния брой заразени в града - 295 души (в Южна Корея - 629).

Наложени са ограничения за магазини над 300 кв. м, кина, салони за красота, офис помещения. Те ще могат да  отварят в 5 сутринта. Малките магазини (до 300 кв. м.) ще могат да продължат работата си, кетърингът ще може да работи за  доставка.

Освен това след 21 часа броят на автобусите, както и влаковете, които се движат по метрото, ще бъде намален с 30%. Учениците в средните и висшите училища ще започнат дистанционно обучение от 7 декември. Спортните зали, музеите, концертните зали и библиотеките ще са напълно затворени.

Общият брой на случаите на COVID-19 в Корея се доближава до 37 хиляди. Около 550 души са починали, 27 хиляди са оздравели.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: