В САЩ предложиха да се забранят криптовалутите с фиксиран курс

В САЩ предложиха да се забранят криптовалутите с фиксиран курс Снимка: pixabay

Членът на Камарата на представителите Рашида Тлайб представи нов законопроект пред Конгреса на САЩ, насочен към регулиране на цифровите валути

Той бе  наречен "The Stable Act" и предлага да се въведат ограничения върху стейбълкойните - криптовалутите с фиксиран курс.

В законопроекта се предлага всички услуги, предлагани в такива валути, да се считат за незаконни без предварително одобрение от регулаторите.

Емитирането на стейбълкойн или продукт, свързан със стейбълкойн, предоставяне на услуги, свързани със стейбълкойн или извършване на друг бизнес, свързан с такава монета ... без получаване на разрешение е незаконно, освен ако не е получено одобрение от Федералния резерв на САЩ и други регулатори“, се казва в документа, публикуван на tlaib.house.gov.

Рашида Тлайб обясни в профила си в Twitter, че законопроектът е насочен към борба с престъпления, които могат да бъдат извършени чрез емитиране  на стейбълкойни.

В описанието на документа се отбелязва, че той има за цел да защити потребителите от рисковете, свързани с новите цифрови платежни инструменти, такива като криптовалутата на Facebook, която преди това промени името си от Libra на Diem.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: