Изпълнителният директор на British Airways подаде оставка

Изпълнителният директор на British Airways подаде оставка

Новият главен изпълнителен директор на компанията ще бъде Шон Дойл.


Компанията International Airlines Group (IAG) обяви, че изпълнителният директор на British Airways Алекс Круз се отказва от своя пост, като неговата оставка влиза в сила незабавно, съобщава БНР.

Изпълнителният директор на IAG - компанията майка на British Airways - Луис Галего заяви, че решението е взето, след като компанията потвърди, че преживява „най-тежката криза, пред която е изправена индустрията" поради липса на търсене в резултат коронавирусната пандемия.

Освен това хиляди нейни служители вече загубиха своята работа, като според Галего тези вътрешни размествания трябва да „гарантират, че IAG е добре подготвена да излезе в силна позиция от тежката криза".

Понастоящем компанията изпълнява полетите си с 25% до 40% от работния си график на предпандемични полети, като постоянно променящите се карантинни правила в Европа оказват влияние върху търсенето. Основана през 1974 г., British Airways е най-голямата авиокомпания в Обединеното кралство и втора по големина в Европа след Air France - KLM, с повече полети над Атлантическия океан от всяка друга авиокомпания. Националният авиопревозвач на Великобритания разполага с 290 самолета. 

Новият главен изпълнителен директор на компанията ще бъде Шон Дойл, който преди това беше изпълнителен директор на ирландския превозвач Aer Lingus.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: