Технологията eSIM става популярна у нас

Технологията eSIM става популярна у нас Снимка: pixabay.com

Предлагана е вече и от Telenor.

Технологията eSIM бавно, но сигурно си проправя път на родния пазар. През миналата есен тя се появи в предложенията на A1, преди няколко месеца беше предложена от VIVACOM, a след броени дни от нейните предимства ще могат да се възползват и потребителите на Telenor.

 

Компанията Telenor посочва, че eSIM може да се използва като основна карта или като втора карта, а потребителите могат лесно да направят смяна на традиционна SIM карта с eSIM (това струва 10 лв.). Услугата ще е достъпна само за потребителите на абонаментни планове. Страницата вероятно ще бъде обновена с допълнителна информация преди официалния старт и очакваме към съвместимите устройства да бъдат добавени и тези от серията iPhone 12.

 

еSIM на практика е вградена в телефона SIM карта, която лесно може да се препрограмира за ползване с различни оператори. Настройката става чрез сканиране на специален код, който зарежда eSIM профил, а като цяло технологията елиминира нуждата от поставяне на физическа карта. Така можете да ползвате в двусимов режим устройствата, които поддържат еSIM и имат слот за nanoSIM. В едно устройство могат да са заредени различни еSIM профили, но активен може да е само един.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: