Илон Мъск: На Марс няма да се признават земните закони

Илон Мъск: На Марс няма да се признават земните закони Снимка: radiokp.ru

Марсианската колония трябва да бъде независима, смята Мъск.

Ръководителят на компанията SpaceX отказва да признава земните закони в бъдещата марсианска колония, която планира да създаде. Бизнесменът обяви Марс за планета на свободата, съобщава изданието Daily Mail.

 

Изявление бе публикувано в Условията за бета тестване на потребителските услуги на интернет компанията Starlink, която е собственост на SpaceX. В раздела "Управляващи закони" се визира, че компанията няма намерение да спазва земните закони извън пределите на Земята и Луната, а вместо това ще приеме принципите на самоуправление, "установени въз основа на добрата воля".

 

Съответните условия за ползване бяха публикувани от потребителите на Twitter. Те се появиха седмица след като Мъск обяви плановете си да изгради около Марс система от спътници, както и автономен град, чието оцеляване няма да зависи от Земята.

 

По-рано, по време на съвещание на марсианското общество Мъск оповести плановете си за изграждане на такава колония. Той подчерта, че е необходимо марсианският град да бъде изграден преди Третата световна война, която се надява никога да не се случи, но след нея този шанс би бил малко вероятен. Бизнесменът планира към 2050 г. да засели на Червената планета един милион души. 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: