Изкуствен интелект написа приспивна песен за сина на Илон Мъск

Изкуствен интелект написа приспивна песен за сина на Илон Мъск Снимка: bghlapeta.com

Певицата Граймс реши да запише необичайна приспивна песен за сина си, чието име също е необичайно - X Æ A-XII (Екс Ей Ай Ей - туелв). Баща на бебето е Илон Мъск - главният изпълнителен директор на космическата корпорация SpaceX.

Певицата се обърна към разработчиците на приложението Endel, за да създаде приспивна песен чрез изкуствен интелект на базата на нейната музика и нейния глас.

Endel генерира музикални фонове за различни ситуации, адаптирайки се към часовете от денонощието, към метеорологичното време и пулса на потребителя. В приложението има няколко режима, например, за релаксация, намаляване на стреса или настройване за заспиване.

Граймс разказа, че самата тя е ползвала това приложение, така че, когато започва да търси идeалната приспивна песен за сина си, идеята идва от само себе си.

Певицата изпрати на създателите на Endel своите музикални проби и глас и разработчиците ги качиха в алгоритъма на програмата.

В интерес на истината, първите версии на приспивната песен изобщо не са оценени от сина й, но след месец и половина работа Граймс и Endel успяха да намерят перфектната мелодия!

Програмата AI Lullaby ще бъде достъпна в приложението Eldel за iOS и Android до края на 2020 г., а постъпленията ще отидат за благотворителните фондове A. I. For Anyone и „Открити сърца".

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: