Мъск планира да изгради интернет мост между Марс и Земята

Мъск планира да изгради интернет мост между Марс и Земята Снимка: Unsplash

Интернетът ще е необходим на космическата колония от един милион души, които ще се заселят на Червената планета.

Илон Мъск се надява да построи град на Марс и е наясно, че космическите заселници ще искат да се свързват онлайн със Земята, съобщава The Sun. Компанията на Мъск SpaceX ще се опита да пренесе своята сателитна широколентова услуга Starlink на Червената планета.

В скорошно интервю за списание Time главният оперативен директор на компанията Гуин Шотуел разкри бъдещите планове за Марс, като сподели, че се работи по възможността за установяване на интернет връзка със Земята. Той обясни също така, че идеята не е да се откажем от Земята, а „да се даде на човечеството още един шанс, в случай че на нашата планета се случи някакво ужасно събитие".

От своя страна Мъск бе обявил, че се нуждае от флотилия от 1000 космически кораба, за да създаде устойчив град на Червената планета, тъй като пътуването ще бъде възможно само веднъж на две години. Той обеща до 2050 г. на Марс да бъдат превозени един милион души. За целта предприемачът възнамерява да построи 1000 звездолета в Южен Тексас за период от 10 години, което прави по 100 ракети годишно – един доста амбициозен проект, като се има предвид, че неговата ракета Starship все още е в процес на тестване, отбелязва още The Sun.

Крайната цел на Мъск е да се осъществяват по 1000 полета на Starship до Марс всяка година, т.е. средно по три на ден, като всеки от полетите ще е предназначен за до 100 пътници.

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: