Петролната индустрия се опасява от спад в търсенето

Петролната индустрия се опасява от спад в търсенето Снимка: Motor1

(Седмичен пазарен коментар 21.10)


Цените на суровия петрол завършиха седмицата балансирано. Възстановяването в началото на октомври се бори да бъде запазено поради постоянни заплахи за търсенето на петрол. Засилването на втората вълна на COVID-19 по света с право притеснява търговците, тъй като новите ограничителни мерки се умножават. Brent се търгува на 42,5 долара, докато WTI се търгува на малко над 40 долара за барел.


Седмицата започна лошо за златото, чиято цена падна след цифрите за инфлацията в САЩ, които не се ускоряват въпреки всички свръхспокойни мерки, предприети от Федералния резерв. Независимо от това повишената нестабилност на фондовите пазари, наказана от пандемията, позволи на златния метал да възвърне малко повече височина в края на седмицата. В резултат на това златото все още се търгува над 1900 щ.д. Среброто също загуби позиция при 24,2 долара.


Що се отнася до неблагородните метали, те се оказаха в разпръснат ред. Медта и оловото спаднаха до $ 6680 и $ 1754, докато алуминият и никелът отчитат положителни седмични показатели при $ 1824 и $ 15 350 за тон.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: