С вкус на риба и морски дарове: FISH Fest 3

С вкус на риба и морски дарове: FISH Fest 3 Снимка: www.fishfest.bg

„Продължаваме с каузата да развиваме кулинарната сцена в София и да преобразяваме пазарите ни в най-апетитната дестинация в града (поне за уикенд). Благодарим ви, че ни помагате!“, казват от „Бакхус".


 

На 17 и 18 октомври, събота и неделя, от 10,00 до 22,00 часа, „Бакхус" организира третия, единствен по рода си рибен пазар в България FISH Fest 3.

Тази година ценителите на морска кухня и качествени напитки са поканени на пазар „Ситняково".

Събитието е част от инициативата на списанието да развива пазарите в София, като този път партньор на фестивала са Пазари „Изток". 


 

Лятото си отива, но FISH Fest 3 ще задържи приятните емоции от него с вкус на риба и морски дарове и с подходящо питие в уютната атмосфера на обновения пазар „Ситняково". Там ще бъдат представени изложители, предлагащи прясна риба и морски дарове, рибни ястия, приготвени за консумация на място и за дома. Разнообразието от напитки ще бъде умело съчетано с видовете морски дарове и риби.

Организаторите споделят, че този път няма да акцентират само на черноморска риба, а ще включат и екзотични видове, които не се срещат в нашето море. Така ще развиват разумната консумация на риба съобразно кога и от кой регион е подходящо да се консумира.

Посетителите ще могат да опитат разнообразни рибни ястия, поднесени от известни шеф-готвачи, селектирано българско вино от бутикови изби, избрани вносители на висок клас вина, анасонови напитки, ракии, сладкиши, хляб, кафе и други, споделят от Бакхус.

Добрата храна върви с качествена музика, затова гостите на фестивала ще се наслаждават на подбрана музика, включително изпълнение на саксофон на живо.


 

На Бакхус FishFest 3 ще се срещнете с над 30 изложители, разделени по категории:

• Прясна риба и морски дарове - гостите ще могат да разгледат и закупят див улов на прясна средиземноморска риба, речна риба, пушени и мариновани риби, хайвер, африкански сом и още други изкушения, доставени специално за фестивала.

 Ресторанти и готвачи - тематично разработени менюта за фестивала от специално поканени готвачи и ресторанти.

Напитки - българско вино, пенливи, крафт бира, китайска ракия и анасонови напитки.

И още - прясно изпечен хляб, други тестени изделия и сладки изкушения.


 

Събитието има вход, билет може да закупите на bilet.bg

За информация и подробности следете сайта: www.fishfest.bg


 


 


 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: