Красимир Вълчев: 450 милиона лева повече в сферата на образованието догодина

Красимир Вълчев: 450 милиона лева повече в сферата на образованието догодина Снимка: БТА

По-голяма част от средствата ще бъдат за увеличение на учителските заплати.

Черистотин и петдесет милиона лева повече в сферата на образованието очаква министър Красимир Вълчев в бюджета за следващата година.

 

„Основата част от средствата, около 360 милиона, ще бъдат за увеличение на учителските заплати", каза още образователният министър на тържеството при откриването на учебната година в Медицинския университет в София, предаде БНР.

 

„Ще има значителни допълнителни средства за системата на предучилищното образование, за всяко едно дете, което е обхванато на четири години, независимо дали е допълнително или вече е обхванато, общините ще получат близо 300 лв. годишна сума, която ще бъде за издръжка и за хранене. С тези средства ще могат да намалят таксите.

 Може би 25 милиона допълнително ще има за намаление и на таксите за всички деца в предучилищна възраст от 3 до 6 години.

 Очаквам поне 70-80 милиона да има допълнително за системата на предучилищното образование извън увеличението на възнагражденията на учителите в детските градини", допълни министърът на образованието.

 

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: