Южнокорейските автомобилни застрахователи са принудени да уволняват служители

Южнокорейските автомобилни застрахователи са принудени да уволняват служители Снимка: studenttorget.no

Поради намаляващите приходи на фона на пандемията от COVID-19 южнокорейските застрахователи са принудени да съкратят част от служителите си, за да компенсират нарастващия коефициент на загуба, съобщи Korea Times.

 

Представители на застрахователната индустрия в Южна Корея заявиха, че „перспективите за бизнеса остават неясни, тъй като те не могат самостоятелно да контролират цената на застраховането, независимо от намаляване на печалбата и строгите правила на правителството".

 

В южнокорейския сектор non-life най-голям дял заема автомобилното застраховане. Като се има предвид, че ценообразуването при задължителното автомобилно застраховане се контролира от държавата, застрахователните компании са лишени от ефективни лостове за влияние, освен от тоталната икономия на оперативни разходи и намаляване на персонала, включително и на застрахователните агенти.

 

„Поради тази причина застрахователите де факто се стремят да си избират клиенти с ниска степен на аварийност", коментира представител на застрахователната индустрия.

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: