Алфа Таури има амбицията да стане един от водещите отбори във Формула 1, заяви пилотът на тима Пиер Гасли

Алфа Таури има амбицията да стане един от водещите отбори във Формула 1, заяви пилотът на тима Пиер Гасли Снимка: flickr.com

Пилотът на Алфа Таури, Пиер Гасли, сподели, че оставането му в отбора не е лош вариант в дългосрочен план поради намерението на базирания в Италия тим да се развива и да стане един от редовните претенденти за победите и подиумите във Формула 1.

Младият французин се представя на ниво през този сезон и успя да спечели първа победа в кариерата си по време на Гран при на Италия в хаотичното състезание на пистата „Монца".

Само преди 12 месеца Гасли бе преместен от „големия" отбор във Формула 1 на компанията за енергийни напитки Ред Бул заради лошо представяне. Подобрената му форма през 2020 г. засили спекулациите, че се готви нова рокада, с която Гасли ще се върне в Ред Бул до Макс Верстапен.

Това бе отречено от шефа на тима на Ред Бул във Формула 1, Кристиан Хорнер.

Независимо от това Гасли вярва в успеха и на по-малкия отбор на Ред бул, Алфа Таури. Съвсем скоро бе обявено, че Ред Бул и Алфа Таури ще използват един и същ аеротунел, в който да изследват заедно елементи по развитието на болидите си.

Това значи, че в бъдеще двата отбора ще работят в доста по-тясно сътрудничество и че динамиката помежду им ще се промени. Алфа Таури вече няма да е просто „Б-отборът" на Ред Бул. 

Подходът на тима е видно, че се променя. Отношенията ни с Ред Бул вече няма да са като на по-голям и по-малък брат. Определено сега Ред Бул е по-добрият отбор, който регулярно се бори за победи и подиуми, но целта ни с Алфа Таури е да успеем да се развиваме и в някакъв момент да се състезаваме на едно ниво с Ред Бул", заяви Гасли.

Основната цел на всеки отбор във Формула 1 е да бъде разпознаван и запомнен със своите собствени постижения. Алфа Таури има амбиции да се превърне в един от водещите отбори и вече няма да сме „втори" отбор на Ред Бул, както преди се смяташе. Определено няма да е лесно да постигнем това, нито ще успеем за година или две, но знаем какво се изисква от нас да направим, което е най-важното", завърши Пиер Гасли.

Четете още, коментирайте и ни следете във

facebook

Прочетете още за