Организаторите на Гран при на Турция с рекордни продажби на билети

Организаторите на Гран при на Турция с рекордни продажби на билети Снимка: flickr.com

Близо 40 000 билета в рамките на 6 часа са били буквално "разграбени"

След деветгодишно отсъствие от календара на Формула 1, Гран при на Турция се завръща през този сезон със състезание на 15 ноември.

Организаторите на надпреварата, компанията Intercity, заявиха през миналия месец, че публика ще бъде допускана до трасето и се надяват да успеят да привлекат около 100 хил. души на събитието.

Пълният капацитет на пистата е за около 220 хил. души, но поради световната пандемична обстановка запълването на всички места е невъзможно. 

Ограничено количество билети бяха пуснати в продажба на цена от 30 турски лири (около 6,60 лв.). Организаторите обявиха, че 10 хил. билета са били продадени през първия час, а през следващите 5 часа са били закупени още 30 хил. 
 

Това е в контраст с липсата на голямо количество зрители на последната надпревара от Формула 1, проведена в Турция през 2011 г. 

Изпълнителният директор на компанията Intercity, Вурал Ак, заяви, че е сигурен, че организаторите на надпреварата ще успеят да изпълнят предварителния си план за 100 хил. души публика по време на състезателния уикенд за Гран при на Турция.

Имахме план да опитаме да запълним всичките 220 хил. места в нормални условия, но поради ситуацията с коронавируса няма да имаме тази възможност. Затова целта са 100 хил. зрители. Страстта на нашата компания са състезанията и ще се постараем да направим всичко, както трябва."

Подготвени сме за покачване на броя на заразените с вируса и ако се наложи, то можем да проведем надпреварата и без зрители. Вярвам, че с правилата за социална дистанция и характеристиките на пистата ще успеем да допуснем голям брой хора на трибуните, така че да не се създава опасност за здравето на никого", завърши Вурал Ак.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: