Европейските акции нарастват, докато инвеститорите очакват решението на Федералния комитет

Европейските акции нарастват, докато инвеститорите очакват решението на Федералния комитет


Европейските акции се вдигнаха в сряда, като акциите на дребно нараснаха след резултатите на Inditex SA, тъй като инвеститорите очакваха резултата от срещата на Федералния резерв. Фючърсите на американските акции също се повишиха, пише MarketWatch.

Индексът Stoxx Europe 600 се повиши с 0,3% до 372,22, следвайки увеличение от 0,7% във вторник. Германският DAX и френският CAC 40 се повишиха с 0,2%, докато FTSE 100 не се промени. Еврото и британският паунд се търгуваха наравно спрямо долара.

Американските фючърси нараснаха с около 0,3%.

Инвеститорите очакват резултата от последното заседание на Федералния комитет за отворен пазар преди президентските избори в САЩ. Това ще се осъществи след затварянето на европейските пазари.

Икономистите очакват Федералният комитет да сигнализира, че лихвените проценти ще останат непроменени и ще бъдат близо до нула до края на 2023 г. Той ще публикува икономическите прогнози за 2023 г. за първи път.

Вниманието също бива привличано от Snowflake, най-голямото публично предлагане на софтуер досега. Той ще започне търговията на Нюйоркската фондова борса по-късно в сряда. Подкрепен от Berkshire Hathaway на Уорън Бъфет, специалистът по облачни данни се очаква да събере близо 4 милиарда долара.

Паричната политика на Банката на Англия ще заседава в четвъртък. Данните, публикувани в сряда, показват, че годишната инфлация рязко се забавя през август, като потребителските цени се повишават с 0,2% спрямо 1% през юли. Данните, публикувани във вторник, показват, че 700 000 работни места са загубени в Обединеното кралство след извънредното положение заради пандемията.

Търговията в сектора на дребно води с ръст от 5% в акциите на Inditex. Това се случи, след като испанският собственик на Zara и Bershka е отново на печалба през второто тримесечие след загуба през предходното тримесечие от затварянето на магазини поради COVID-19. Онлайн продажбите са се увеличили със 74% през първата половина на годината, въпреки че търговецът на дребно e бил на загуба през този период. Но компанията заяви, че 98% от магазините вече са отворени.

Акциите на съперника H&M AB, които надхвърлиха очакванията за печалбите във вторник, се покачиха с над 4%, а акциите на производителя на спортни облекла PUMA SE поскъпнаха с 2,5%.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: