Европейските акции - със смесени резултати

Европейските акции - със смесени резултати Снимка: Galway Daily

Европейските акции регистрираха смесени резултати във вторник сутринта, тъй като инвеститорите насочиха вниманието си към предстоящите срещи на централните банки от Федералния резерв на САЩ, Банката на Япония и Банката на Англия.

Общоевропейският Stoxx 600 се движеше точно под нулевата линия в началото на търговията, като основните ресурси и акциите на дребно добавиха 1%, докато банките свалиха 0,7%.


Инвеститорите в Европа ще очакват резултатите от последната среща на Федералния резерв на САЩ, която се провежда във вторник и сряда, въпреки че централната банка не се очаква да прави промени в паричната си политика и да реагира на последните данни от Китай.


Междувременно запасите в Азиатско-Тихоокеанския регион бяха предимно по-високи, след като данните показаха, че продажбите на дребно в Китай са нараснали с 0,5% през август спрямо предходната година - първият положителен доклад за годината досега - според Националното статистическо бюро на страната. И все пак продажбите на дребно за първите осем месеца на годината са намалели с 8,6% спрямо предходната година, съобщиха от бюрото.


Китайското индустриално производство е нараснало с 5,6% през август в сравнение с преди година, докато инвестициите в дълготрайни активи са намалели с 0,3% за първите осем месеца на годината.


Американските фючърси на акции затворха малко по-ниско в понеделник вечерта, след като пазарът започна седмицата с широко оживление. Фючърсите, обвързани с Nasdaq 100, спаднаха с 0,2%, докато тези за Dow Jones Industrial Average и S&P 500 намаляха с 0,1%. Ходът във фючърсите е след отскачаща сесия за Уолстрийт в понеделник.


По отношение на индивидуалните действия за цените на акциите, H&M събра над 11% в началото на търговията, след като надмина очакванията за печалба от третото тримесечие. Fiat Chrysler добави над 6% след ревизия на планираното сливане с производителя на Peugeot PSA. Този ход също така доведе до спад на акции на френския доставчик на авточасти Faurecia с над 8%, изпращайки го на дъното на европейския индекс на сините чипове.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: