Израел и ОАЕ сключиха важно финансово споразумение

Израел и ОАЕ сключиха важно финансово споразумение Снимка: pixabay.com

Целта е да се насърчат инвестициите между двете държави.

Израел и Обединените арабски емирства (ОАЕ) достигнаха до споразумение за съвместен комитет за сътрудничество във финансовите услуги с цел насърчаване на инвестициите между двете държави, цитира Ройтерс.

Документът е подписан в Абу Даби от представители на двете държави, съобщи израелският премиер Бенямин Нетаняху.

По думите на Нетаняху, цитиран в изявлението, поставя се акцент върху „сътрудничеството в областта на финансовите услуги и премахването на финансовите бариери за правене на инвестиции между двете страни, както и върху насърчаването на съвместни инвестиции на капиталовите пазари".

Скоро делегации от Израел и ОАЕ могат да подпишат двустранни споразумения, включително за инвестиции, туризъм, сигурност, телекомуникации, технологии, енергетика, здравеопазване, култура, околна среда и взаимно учредяване на посолства, допълва ТАСС.

На 13 август президентът на САЩ Доналд Тръмп съобщи, че Израел и ОАЕ са постигнали споразумение за пълно нормализиране на двустранните отношения. Според договореностите Израел ще спре разширяването на суверенитета си върху еврейските селища на Западния бряг, както е предвидено в американския план за уреждане на израелско-палестинския конфликт, припомня ТАСС.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: