САЩ преживя уикенд на масови стрелби

САЩ преживя уикенд на масови стрелби Снимка: statesman.com

Според сайта Gun Violence Archive, който проследява инциденти с насилие с огнестрелно оръжие в цялата страна, резултатът са 10 убити и най-малко 64 ранени в различни американски градове

Като „масова стрелба” сайтът определя престрелка с „минимум четири простреляни - ранени или убити, без да се включва стрелецът”, който често бива застрелян от силите на реда

Повечето от инцидентите през уикенда са станали на партита и празненства, докато други са се случили в нощни клубове и външни барове. Отчитайки толкова много инциденти с огнестрелно оръжие през първия уикенд на юни, Newsweek дори публикува карта с местоположенията на стрелбите. 

Най-много жертви е оставила стрелба в Охайо рано в неделя. Един човек е загинал, други 24 са ранени на голямо парти за рожден ден. От местната полиция съобщават, че няколко часа по-рано на празненството е имало над 200 души. Инцидентът се разследва, задържани за стрелбата все още няма. 

Горе-долу по същото време, в Луисвил, Кентъки, шестима тийнейджъри са били ранени при стрелба, отново на парти, но без смъртни случаи. Прибирайки се от парти са ранени още четирима души в Нюпорт Нюз, Вирджиния. Пред бар в Сейнт Луис, Мисури, в събота през нощта са ранени най-малко седем души. Въпреки събраните 90 гилзи, няма убити.

При стрелба в наргиле-бар в Питсбърг, Пенсилвания рано сутринта в неделя двама души са убити, ранените са седем. Арена на поне две стрелби през уикенда е станала и Филаделфия, Пенсилвания, като убитите са най-малко двама, плюс още няколко ранени. 

При втори инцидент в Охайо, в гр. Кълъмбъс е застрелян 39-годишен мъж, други трима са ранени. Няма идентифицирани заподозрени.  В Рок Хил, Южна Каролина, квартално парти се превърна в насилие с двама убити и други двама ранени. На място са загинали 44-годишна жена и 21-годишен мъж. 

Празненство за рожден ден на тийнейджър край Финикс, Аризона, завърши с трагедия, - две смъртно простреляни жертви и четирима ранени, включително полицейски служители. При две стрелби в нощта срещу събота в Детройт, Мичиган са простреляни най-малко девет души.Съобщения за жертви няма. 

Според Gun Violence Archive, от началото на тази година в САЩ са регистрирани 192 масови стрелби

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: