Huawei вече намалява производството на смартфони на фона на мрачните прогнози

Huawei вече намалява производството на смартфони на фона на мрачните прогнози Снимка: https://www.piqsels.com/bg

Компанията реагира на нарастващия натиск от страна на американското правителство.

Поради засилването на строгите мерки от страна на САЩ срещу Huawei, китайският технологичен гигант намали темповете на производство на нови смартфони, показва най-новият отчет на DigiTimes.

След като Huawei загуби TSMC като основен доставчик на чипове, американското правителство въведе нови правила, за да усложни допълнително доставката на компоненти за смартфони на Huawei. Към настоящия момент Huawei не може да получи достъп до технологии, създадени в САЩ, без  издаването на специален лиценз.

 

Анализаторите са уверени, че това ще бъде последвано от сериозно влошаване на позициите на Huawei на световния пазар на смартфони. Huawei вече е намалила значително поръчките от ODM-производителите на смартфони в Китай, като реакция на нарастващия натиск от страна на американското правителство.

Тъй като Huawei се лиши от услугите и приложенията на Google в своите смартфони, компанията е изправена пред спад в продажбите на различни чуждестранни пазари. Китай в момента е най-големият и най-важен пазар за Huawei. Последните събития ще се отразят рязко на продажбите на смартфони в края на 2020 г.

 

По-рано известният китайски анализатор Минг-Чи Куо (Ming-Chi Kuo) изрази мрачна прогноза за бъдещето на китайския технологичен гигант Huawei.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: