Рекорд: откраднаха $ 25 милиона в криптовалута за 12 секунди

Рекорд: откраднаха $ 25 милиона в криптовалута за 12 секунди Снимка: cryptonews.com

Престъните гении са двама братя от САЩ, завършили един от най-престижните американски университети

Антон Перейре-Буено, 24-годишен, и Джеймс Перейре-Буено, на 28, обаче са разкрити, арестувани и обвинени в измама и пране на пари, съобщава ВВС. Според правосъдното министерство на САЩ, предполагаемият обир е първи по рода си. Обвинението твърди, че двамата извършители са завършили образованието си в Масачузетския технологичен институт (MIT), само преди една година. С повече от 160 години история, учебното заведение е сред най-елитните в света в областта на техниката и технологиите „;

По думите на заместник-главния прокурор на САЩ Лиза Монако, двамата Перейре-Буено са откраднали криптовалута Ethereum на стойност $ 25 милиона, чрез технологично усъвършенствана авангардна схема, планирана месеци и изпълнена за секунди”. 

Според прокуратурата, ключова роля в разкриването на измамната схема, са изиграли агенти от Службада за вътрешни приходи (IRS). Новинарските медии разкриват, че в MIT братята са учили математика и компютърни науки. Използваният от тях подход може да се нарече „валидиране на транзакции”

Двамата са използвали високоспециализирани умения, придобити в „един от най-престижните университети в света“, за да използват процеса на Ethereum за валидиране на транзакции, обясняват прокурорите. Чрез измама, братята Перейре-Буено са получавали достъп до висящи частни транзакции и след това са ги променяли, получавайки съответно транзакциите на жервите.

Според експерти, изпълнението на процеса действително е отнело само няколко секунди. Сблъсквайки се с представител на Ethereum, братята са отказали да върнат открадното и всъщност са се опитали да изперат и скрият плячката си. 

Ако бъдат признати за виновни, пред измамниците Антон и Джеймс Перейре-Буено се очертава далеч нетехнологично бъдеще от над 20 години затвор.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: