Приключение: Ново луксозно пътуване с автобус ще ви отведе от Делхи до Лондон за 70 дни

Приключение: Ново луксозно пътуване с автобус ще ви отведе от Делхи до Лондон за 70 дни Снимка: Pixabay

Идеята е на компанията Adventures Overland, която предлага организирано пътуване с луксозен автобус от индийския мегаполис Делхи до столицата на Обединеното кралство Лондон.

Според организаторите това ще бъде „първата по рода си автобусна услуга hop-on / hop-off, макар тя отчасти да е вдъхновена от автобусите Hippie Trail, кръстосвали по цял свят през 50-те и 60-те години на XX век.

Автобусът ще прекоси 18 държави за 70 дни, като пътниците ще имат възможност да разгледат пагодите на Мианмар, да изкачат Великата китайска стена и да се разходят из исторически градове като Москва и Прага.

Единият от собствениците на компанията, Тушар Агарвал, споделя пред CNN Travel, че идеята се е породила по време на невероятно шофиране от Лондон до Делхи, което той осъществил през 2010 г.

Плановете са първото подобно пътуване да бъде в средата на 2021 г., когато от компанията се надяват ограниченията от пандемията да са отпаднали. Пътуването няма да е евтино и ще струва около 20 000 долара, но ще бъде разделено на четири части, така че желаещите ще могат да изберат да направят само част от него.

След като автобусът пристигне в Лондон, пътниците ще се върнат обратно по въздух, а автобусът ще продължи назад с нова група от 20 пътници.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: