Apple започна разработката на домашни роботи

Apple започна разработката на домашни роботи Снимка: https://pixabay.com/

След провала със самоуправляващата се електрическа кола Apple възнамерява да успее в роботиката

  Следващият „голям проект“ на компанията трябва да са роботите лични асистенти, научи Bloomberg.


    Разработват се два вида устройства: мобилен робот, който придружава човек в дома и му помага в домакинската работа, и настолен робот с екран за управление на интелигентен дом.

    Роботите са в ранен етап на проектиране и датите им на пускане са неизвестни. Хардуерният отдел и екипът на AI работят върху тях. Също така някои от служителите, участващи в електрическата кола, бяха прехвърлени в новия проект.


    Източници на Bloomberg твърдят, че Apple разработва роботизиран смарт дисплей от няколко години. 
Устройството трябва да изглежда "живо" поради движението на дисплея, но Apple не са сигурни, че може да стане търговски успех.


    Apple търси възможности за навлизане на обещаващи пазари. Преди това резултатите от подобни търсения бяха появата на Apple Watch и слушалките Vision Pro VR.

    Домашните роботи не са нова тенденция. Amazon представи подобно устройство през 2021 г. Нейният робот Astro, който представлява таблет на колелца, обаче не беше никак успешен.

    Подразделението, отговорно за създаването на електрическата кола, беше разпуснато от Apple през февруари. Хиляди служители, които са работили от 2014 г., не са успели да създадат кола, която да подхожда на компанията.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: