Гран при на Тоскана във Формула 1 ще бъде проведено с публика

Гран при на Тоскана във Формула 1 ще бъде проведено с публика Снимка: wikimedia.org

На пистата "Муджело" за пръв път от началото на настоящия сезон ще има зрители

Организаторите на Гран при на Тоскана, което ще се проведе на пистата „Мунджело" в Италия, обявиха, че ще бъдат допускани фенове на пистата по време на състезателния уикенд във Формула 1.

През този сезон, поради разпространението на COVID-19, всички състезания през 2020 г. до Гран при на Италия включително, беше предвидено от шефовете на Формула 1  да се проведат пред празни трибуни.

Имаше планове в началото на сезона във Формула 1, който бе в началото на юли през тази година, фенове да започнат да бъдат допускани на състезателните уикенди през септември.

Тези планове стават факт, като на пистата „Мунджело" ще се допускат фенове, когато там ще се проведе състезание от Формула 1 през втората седмица на септември.

За всеки един от трите дни на състезателния уикенд ще бъдат предоставени на запалянковците по 2880 места, като те ще бъдат разпределени в 3 от трибуните на пистата, за да се спазят всички мерки за безопасност във връзка с коронавируса", гласи съобщение от официално лице на пистата „Мунджело".

Закупуването на билети ще бъде възможно от вторник, 1 септември", завършва съобщението.

За Гран при на Русия в края на септември се предвижда допускането на около 30 хил. души по трибуните, което е наполовина от пълния капацитет на руското трасе.

Има предположения, че за Гран при на Португалия на пистата „Алгарве интернешанъл съркит" се очаква да бъдат допуснати между 50 и 60 хил. фенове.

Финалното състезание за сезона в Абу Даби ще се проведе пред празни трибуни, но все още се преценява възможността за допускане на публика на двете надпревари в Бахрейн през ноември.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: