Консумацияата на авокадо всеки ден доведе до неочаквани резултати

Консумацияата на авокадо всеки ден доведе до неочаквани резултати Снимка: https://pixabay.com/

Ново изследване, публикувано в списание Current Developments in Nutrition, установи, че яденето на едно авокадо дневно води до забележими подобрения в усвояването на храната от потребителите

Изследването, проведено от изследователи от Пенсилванския държавен университет и университета Евън Пю, включвало 1008 доброволци, които били  разделени на две групи. Една група хапвала по едно авокадо на ден, докато другата група се придържала към нормалната си диета.

Резултатите показват, че участниците, които ядат авокадо, значително подобряват придържането си към диетичните насоки за американците. Те консумират повече зеленчуци и заменят нездравословните храни, като храни с високо съдържание на рафинирани зърна и натрий, с авокадо.

    „Открихме, че участниците са използвали авокадо като заместител на определени храни с високо съдържание на рафинирани зърнени храни и натрий“, каза асистент- професорът по наука за храненето Кристина Петерсен от Държавния университет на Пенсилвания.

Подобренията в качеството на диетата, свързани с консумацията на авокадо, могат да помогнат за намаляване на риска от заболявания, свързани с диетата, като сърдечни заболявания, диабет тип 2 и бъбречни заболявания.

Проучването също така подчертава, че авокадото е богата на хранителни вещества храна, съдържаща фибри, витамини и „здравословни“ мазнини.

    „Авокадото е питателна храна, която може да помогне на хората да следват диетичните указания и да подобрят качеството на диетата си“, каза Петерсен.

Изследователите се надяват да проучат още повече храни, които могат неочаквано да подобрят цялостното качество на диетата на човек и да разработят поведенчески стратегии, за да помогнат на хората да се придържат към здравословна диета.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: