Топ 5 на криптовалутите, които са по-скъпи от биткойна

Топ 5 на криптовалутите, които са по-скъпи от биткойна Снимка: pixabay


Биткойнът с право е лидер на криптопазара. Но има няколко алткойни наведнъж, които изпреварват главната цифрова монета, търгуваща се на стойност 11 400 долара.

Hemelios
Криптовалутата Hemelios сега струва около $ 14 600. На официалния уебсайт тя се анонсира като „нов биткойн", всъщност това е обикновен токен ERC-20, тоест монета, базиран на блокчейна Ethereum.


yEarn Finance

Една от най-популярните криптовалути през 2020 г. е YFI. Тя бе пусната на 18 юли на цена от $ 32, а сега струва $ 17 770. За месец  курсът й нарасна с 55 200%. Това означава, че ако сте закупили монета от 100 долара в средата на юли, сега можете да я продадете и да спечелите 55 300 долара.

42-coin

42-coin, както може би се досещате от името й, има емисия от 42 монети. В уебсайта на проекта се казва, че това ги прави изключително ценни, така че сегашната стойност на всяка от тях вече е $ 39 700. Всички жетони вече са добити и са реални.

Robonomics
Цената на токена Robonomics Web Services (RWS) достигна $ 97 000 в края на август. Максималната цена на алткойна беше установена на 16 август на $ 116 000. Причината за такъв висок курс на актива е неговата малка емисия: има само 100 RWS монети.

Travel1Click
Безспорен лидер по стойност е съмнителният алткойн Travel1Click. Неговата емисия е 1 монета, цената на която надхвърля 14 милиона долара. Токенът работи на блокчейна Ethereum и е представен на една малка борса  IndoEx, сдвоена с ETH.

Курсова манипулация
Високата цена не означава, че монетата наистина струва толкова много. Високата цена на даден актив може да бъде резултат от манипулация. Например, ако се търгува само на една малка борса, тогава е достатъчен малък капитал за изкуственото повишаване на курса десетократно.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: