18-годишният Никлас Матей е написал за година 4227 доноса срещу съграждани

18-годишният Никлас Матей е написал за година 4227 доноса срещу съграждани Снимка: https://pixabay.com/

18-годишният германец Никлас Матей от Графенхайхен стана известен в Германия с това, че по собствените му думи е написал 4227 доноса срещу свои сънародници, пише Bild

Младежът нарича себе си „майстор на доносите” в социалните мрежи. Матей непрекъснато обикаля града, карайки колелото си в ярък, отразяващ костюм, търсейки нарушители на паркирането.

След като намери нарушителя, той прави снимка на смартфона си и изпраща  до полицията. В родния си град младежът вече е натопил 8% от населението.

Според публикацията почти всички анкетирани граждани са изключително недоволни от дейността на Матей, в резултат на което той постоянно се сблъсква с обиди и агресия.

Матей казва, че само през 2023 г. е написал 4227 доклада за незаконно паркиране, а общата сума на глобите възлиза на €140 хил. В същото време младият мъж не се страхува от критики към полицията. Така например той се скара на патрулните полицаи, че имат замърсен номер.


Кметът на Графенхайнихен Енрико Шилинг е крайно недоволен от младежа. Според него хилядите жалби на Матей парализират работата на полицията. Няколко жители на града също решиха да нападнат Матей и подадоха контражалби срещу младежа.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: