Почти 900 служители на Universal Orlando загубиха работата си

Почти 900 служители на Universal Orlando загубиха работата си Снимка: unsplash.com

Туристическият сектор, унищожен от пандемията от COVID-19, изключително бавно се връща към нормалното, пише Inside The Magic.

Това се усеща най-вече при служителите на курортния хотел Universal Orlando
Почти три месеца откакто Universal Orlando отвори наново увеселителните си паркове, около 840 служители на три хотела на територията сега са без работа. Индустрията все още бавно се възстановява от коронавирусната пандемия. 

Около 840 служители на Hard Rock Hotel, Loews Portofino Bay Hotel и Cabana Bay Beach Resort са в безсрочен отпуск или окончателно съкратени“, се казва в известие, подадено до държавата тази седмица.

Тази злощастна новина за служителите на хотели във Флорида идва след съобщението, че Universal Orlando ще закрие други два хотела като пряк резултат от избухването на COVID-19. Тези имоти са Loews Sapphire Falls Resort и Universal’s Aventura Hotel.

Universal също преосмисли сегашните си приоритети и отложи строежа на увеселителния парк Universal’s Epic Universe.

Говорителят на Universal, Дженифър Ходжес каза:

„За жалост, глобалната пандемия ни принуди да вземем няколко трудни решения относно работната сила. Членовете на екипа ни са гръбнакът на нашата компания, Loews Hotels & Co. По тази причина можете да бъдете сигурни, че тези мерки не са взети лекомислено.“

Ходжес отбеляза, че трите хотела ще бъдат отворени за гости, които посещават увеселителните паркове на Universal Orlando, както и водния парк Volcano Bay.

Тези новини, макар и злощастни, не са неочаквани, тъй като туризмът, свързан с увеселителния парк, се възстановява бавно. Много компании са принудени да вземат подобен тип трудно решение.

Много американци, особено родителите на малки деца, нямат интерес към това да пътуват до увеселителни паркове, включително и тези на Disney, докато не приключи пандемията.

Това, разбира се, е предизвикателство за туристическата индустрия и всичките й служители.

Шон Герман, директорът на отдел Човешки ресурси, написа писмо, в което се посочва:

„Служителите на Hard Rock, Portofino и Cabana Bay е възможно да бъдат сложени в отпуска за повече от шест месеца, докато другите вече са съкратени.“