Кийосаки нарече биткойнa парашут за меко кацане в криза

Кийосаки нарече биткойнa парашут за меко кацане в криза Снимка: https://pixabay.com/

Писателят и инвеститор Робърт Кийосаки посъветва да инвестираме в биткойн

Авторът на бестселъра „Богат татко, беден татко“ отново нарече биткойна защита срещу кризата

Робърт Кийосаки, публикува текст, в който отново подчерта важността на инвестирането в биткойни.

„Светът на фалшивите пари се срива и златото, среброто и биткойните ще бъдат вашите парашути за безопасно кацане“, пише Кийосаки.

Финансовите неудачници ще загубят пари, защото няма да знаят къде да инвестират спестяванията си, когато банките се сринат и световната икономика изпадне в криза.“

В скорошно интервю за канала на Rich Dad, Робърт Кийосаки обясни защо е преминал към биткойн, след като притежава голяма златна мина в Америка и сребърна мина в Аржентина.

„Основното предимство на Bitcoin е липсата на разходи за доставка. Като предприемач в областта на благородните метали постоянно се сблъсквах с огромните разходи за транспортирането и осигуряването им.
 

Преминаването към биткойн ми позволи значително да намаля разходите. Той е невероятно бърз и не изисква опаковане, транспорт или наемане на бронирани микробуси или охрана. Това беше огромно предимство, което ме направи поддръжник на биткойн“, каза Кийосаки по време на разговор с известния крипто блогър Антъни Помплиано.

През последните няколко години Кийосаки многократно твърди, че финансовите пазари са изложени на риск от колапс, и каза, че благородните метали и биткойните са единствените активи, в които могат да бъдат спасени средства. През 2021 г. Кийосаки два пъти предупреди инвеститорите за най-големия срив в историята и призова за закупуване на повече биткойни, злато и сребро.

През февруари 2023 г. той прогнозира, че курсът на биткойна ще се повиши до 500 хиляди долара до 2025 г.
y

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: