Робърт Кийосаки се усъмни в бъдещето на биткойна

Робърт Кийосаки се усъмни в бъдещето на биткойна Снимка: https://pixabay.com/

Авторът на бестселъра „Богат татко, беден татко“ предположи, че цифровите банкови продукти ще изместят първата криптовалута

  Робърт Кийосаки се усъмни в бъдещето на биткойна. Освен това инвеститорът и автор на бестселъра „Богат татко, беден татко“ предложи незавидно бъдеще за щатския долар.

„Биткойн и щатският долар - надолу? Citibank   обяви, че предлага технология за блокчейн банкиране, за да превърне институционалните спестявания в токени на Citibank, които могат да се използват за незабавни, 24/7 трансгранични транзакции. Сбогом биткойн и щатски долар?" — написа милиардерът в социалната мрежа Х.

В средата на септември Citigroup предложи продукт, наречен Citi Token Services, на институционални клиенти. Той преобразува активите на клиентите в цифрови токени, които могат да бъдат незабавно изпратени навсякъде по света.
 

Услугата работи на частна блокова верига, която е собственост и се управлява от банката. Клиентите на Citi Token Services няма да трябва да създават свой собствен дигитален портфейл, а вместо това ще имат достъп до услугата чрез съществуващите системи на банката.

Преди това Кийосаки многократно прогнозира смъртта на щатския долар и каза, че вярва само на биткойн, злато и сребро. Той предпочете тези три актива въпреки това, което видя като краткосрочно рали на американския фондов пазар в края на юли, причинено от повишаването на тавана на държавния дълг.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: