Робърт Кийосаки пак призова да инвестираме в злато и биткойни

Робърт Кийосаки пак призова да инвестираме в злато и  биткойни Снимка: https://pixabay.com/

Писателят и инвеститор Робърт Кийосаки разказа колко биткойни има

Авторът на бестселъра „Богат татко, беден татко“ твърди, че пускането на спот биткойн ETF налива пари на пазара от пенсионни фондове

В интервю за Kitko News авторът на бестселъра на Rich Dad Poor Dad Робърт Кийосаки каза, че държи 66 биткойна и че те ще струват „цяло състояние“, когато пенсионните фондове започнат да инвестират в биткойни чрез борсово търгувани фондове (ETF).

Наблюдавах с интерес притока на средства в биткойн ETF и се чудех накъде се движи този пазар. По-дългите пари влизат в игра - това не означава ли, че криптовалутата става по-стабилна? - каза Кийосаки. — С пускането на ETF на пазара се изливат много пари от пенсионни фондове. Това е огромен приток, който трябва да увеличи стойността на криптовалутите.“

Кийосаки отбеляза, че не би инвестирал в биткойн ETF, защото не вярва на никакви активи, които могат да бъдат „отпечатани“.
 

„Аз съм като счупена плоча: злато, сребро и биткойн. Без ETF. Не искам да се занимавам с нищо, което може да бъде отпечатано. Не харесвам долари, не харесвам облигации, харесвам реални активи."

През последните няколко години Кийосаки многократно твърди, че финансовите пазари са изложени на риск от колапс, и каза, че благородните метали и биткойните са единствените активи, в които могат да бъдат спасени средства. През 2021 г. Кийосаки два пъти предупреди инвеститорите за най-големия срив в историята и призова за закупуване на повече биткойни, злато и сребро.

Миналия февруари той прогнозира, че биткойнът ще нарасне до 500 000 долара до 2025

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: