Coca-Cola демонстрира нов вкус за първи път от няколко години

Coca-Cola демонстрира нов вкус за първи път от няколко години Снимка: coca-cola

Coca-Cola с аромат на малина ще се появи в Северна Америка

В компанията съобщиха, че при създаването на новия вкус са се ръководили от предпочитанията на потребителите.

Новата кола ще бъде пусната в продажба в САЩ и Канада през следващите седмици в два варианта - със и без захар.

Потребителите търсят по-смели аромати и по-сложни вкусови профили. Това е тенденция, която започнахме да виждаме не само в храните, но и в напитките, и решихме, че това е уникално място, в което да играем,” каза пред CNN вицепрезидентът на Coca-Cola по маркетинга за Северна Америка Сю Лин Ча.

Според нея вкусът на spiced (от английски - пикантен) отговаря на предпочитанията на потребителите на Coca-Cola, за които са направили специално проучване. Изборът на малина се дължи на нейната популярност в машините Coca-Cola Freestyle, където можете да смесвате вкусове. През 2022 г. тя е избрана в тези устройства повече от 5 милиона пъти.

Това е първият нов вкус в северноамериканското портфолио на компанията от няколко години. Освен различни лимитирани издания, най-новата иновация официално ще бъде Coca-Cola Cherry Vanilla, лансирана през 2020 г. Въпреки това, през 2006-2007 г., производителите използваха подобна комбинация от аромати в Coca-Cola Black Cherry Vanilla.

 

В момента Coca-Cola в САЩ се предлага във версии със и без захар (нула), ванилия и череша (както и комбинация от тях; и трите версии се предлагат със и без захар); Има и "местни" вкусове - череша от Джорджия и малина от Калифорния.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: