"Съвместна" предизборна кампания на Владимир Путин и Доналд Тръмп?

"Съвместна" предизборна кампания на Владимир Путин и Доналд Тръмп? Снимка: thedailybeast.com

От уикенда в Москва е бившата звезда на FOX News Тъкър Карлсън и висши представители на Кремъл очакват интервюто му с руския президент „да взриви” предстоящите избори в САЩ

Пристигането на бившия водещ на най-популярната американска новинарска емисия е „голям подарък” за кремълския PR и лично за Владимир Путин, казват пред The ​​Moscow Times източници, близки до Кремъл. 

Тъкър Карлсън е една от основните консервативни крайнодесни фигури в САЩ и горещ привърженик на Доналд Тръмп, който спомена и името на Карлсън сред евентуалните кандидати за вицепрезидентския пост в кандидат-президентската си кампания. Американски медии вече предположиха, че без да е публично оповестено, Карлсън всъщност работи за предизборната кампания на Тръмп.

За желанието на Карлсън да интервюира Владимир Путин съобщи още през август 2023 г. Маргарита Симонян, главен редактор на прокремълската медийна група RT, допълвайки, че американският телевизионер „върши страхотна работа“. Интервюто му с руския президент е шанс за Путин още веднъж да покаже на руснаците световната си популярност и факта, че е прав в твърдата си политика спрямо управляващите във Вашингтон демократи.

Висш руски служител отбеляза пред The ​​Moscow Times, че интервюто на Карлсън с Владимир Путин не просто „ще натрие носа” на екипа на Байдън, но може да се цели и по-високо: „Достъпът чрез Карлсън до огромната му американска аудитория в период на интензивна борба между Байдън и Тръмп е потенциална възможност за онова прословуто влияние върху изборите в САЩ, коментират от Кремъл.

Изглежда, че Карлсън „е получил, каквото искаше”, написа вчера в X / Twitter, бившият главен редактор на вече закритата радиостанция „Ехото на Москва“, която беше критична към Кремъл. Постът му беше цитиран от московското бюро на The Financial Times и от кореспондента на The Guardian в руската столица, а руски държавни медии съобщиха, че миниванът на Карлсън, пълен с телевизионно оборудване, е пътувал до президентската администрация в понеделник вечерта. Съобщения за програмата на бившата звезда на Fox News публикува и телевизионният канал на руското министерство на отбраната.

Ако Тъкър Карлсън работи за предизборната кампания на Тръмп, съчетавайки я с тази на Владимир Путин, това би припомнило подозренията за руско влияние в изборните резултати в САЩ от 2017 г. Предстои да се види също и как американските избиратели биха приели прокремълската предизборна стратегия на най-вероятния републикански кандидат за Белия дом 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: