Трупане на политически точки: Тръмп обеща да не допусне появата на цифровия долар

Трупане на политически точки: Тръмп обеща да не допусне появата на цифровия долар

Той обеща да защити хората от "правителствената тирания"

По време на предизборната си обиколка в САЩ на 17 януари бившият президент на страната Доналд Тръмп, изказвайки се в град Портсмут, щата Ню Хемпшир, заяви, че "никога няма да допусне" появата на цифровия долар на Федералния резерв на САЩ (CBDC), съобщава Bloomberg.

Тръмп увери аудиторията, че CBDC е посегателство върху свободата на гражданите, в това число  финансовата, от страна на федералното правителство на Щатите. Той обеща на потенциалните избиратели, че ще защити "американците от правителствената тирания".

Когато хората започнаха да го аплодират, придружавайки думите на Тръмп с овации, той каза, че в Ню Хемпшир живеят умни хора. Тръмп обясни позицията си по отношение на цифровия долар и обещанията си да защити гражданите от създаването му с факта, че такава валута води до пълен контрол върху парите на хората.

"Като ваш президент аз никога няма да позволя създаването на цифрова валута на Централната банка. Такава валута би дала на федералното правителство - на нашето федерално правителство - абсолютен контрол върху вашите пари. Те могат да вземат парите ви, а вие дори няма да разберете, че са изчезнали", заяви Тръмп по време на предизборната си реч.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: