Автомобилната индустрия е изправена пред сътресения заради новата технологична революция

Автомобилната индустрия е изправена пред сътресения заради новата технологична революция

Кой ще може да "оцелее" в битката?

Автомобилната индустрия скоро ще направи "мобилните войни" детска игра, смята журналист от HackerNoon. Според изданието, през следващите 10 години това няма да е просто състезание - това ще бъде истинска битка, а такива стари производители на автомобили, като GM, Ford и Mercedes може да се сблъскат с не най-добрите финансови показатели.

Защо това е толкова важно? Автомобилният пазар е 5 пъти по-голям от пазара на смартфони, а автомобилните производители имат огромно политическо влияние. Някои експерти вече залагат на падането на свиване на влиянието на такива гиганти, като GM и Ford. Какво предизвиква този хаос? Причината за това е триото на промените: все по-масовото навлизане на електрическите автомобили (EV), изкуственият интелект (AI ) и комуникацията.

Старите производители на автомобили вече трудно настигат конкурентите си, а Tesla вече доминира на пазара на EV. Автопилотът, управляван от софтуер, е коз в ръцете на стартъпите, когато по-големите играчи на пазара не бързат да интегрират подобни технологии.

Накратко, всяка година на пазара ще се появяват все повече компании, които ще започнат да предлагат по-съвременни и съвършени технологии. При такива условия по-консервативните Mercedes и BMW може да започнат да губят своите позиции.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: