2024 г. ще е наситена с кацания на Луната, мисии до Марс и огромен брой ракети

2024 г. ще е наситена с кацания на Луната, мисии до Марс и огромен брой ракети

Ако всичко върви според плановете

2024 година ще стане астрономически блокбъстър с поредица от мисии, които ще преобърнат представите ни за изследване на Космоса, или поне така смятат експертите. Луноходи, частни ракети, марсиански мисии и други технологии - Космосът се подготвя за епично шоу, съобщава Gizmodo.

Луната ще бъде в центъра на вниманието: частни луноходи като Intuitive Machines и Astrobotic са готови за полети. Японската агенция JAXA планира историческо меко кацане на Луната с помощта на мисията SLIM, а китайският апарат Chang'e-6 ще търси лунни образци.

Но това е само началото. Пригответе се за полетите на космическия самолет Dream Chaser на компанията Sierra Space, на екипажа CST-Starliner на компанията Boeing и на европейската ракета Ariane 6. Централно място заема ракетата New Glenn на компанията Blue Origin, която обещава да повиши конкуренцията в областта на космическите изстрелвания.

И това съвсем не е всичко: Mars Esca PADE, Jupiter Icy Moons Explorer и мисията до астероида Хера ще разкриват тайни извън пределите на Земята. И накрая, проектът Kuiper от Amazonе, който ще се присъедини към Starlink от SpaceX в Космоса.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: