Еврокомисар Джентилони потвърди пълната подкрепа за влизане на България в Шенген

Еврокомисар Джентилони потвърди пълната подкрепа  за влизане на България в Шенген

Пълна подкрепа от Европейската комисия за членството на България в Шенген, както и за усилията за изпълнение на критериите за еврозоната, изрази европейският комисар по икономика Паоло Джентилони пред премиера Николай Денков

Двамата проведоха среща в Министерския съвет днес. В хода на разговора бяха обсъдени въпроси, свързани със съдебната реформа в България, борбата с корупцията и декарбонизацията.

Темите са ключови както за цялостното интегриране на страната ни в европейските институции, така и конкретно за реализирането на Плана за възстановяване и устойчивост на България.

Министър-председателят  изтъкна, че правителството работи последователно по всички ключови въпроси и решава тежки проблеми, отлагани с години – както в сферата на върховенството на закона и борбата с корупцията, така и в енергетиката.

Премиерът отбеляза, че кабинетът действа в пълен синхрон с очакванията на Европейската комисия за напредък и подчерта, че през следващите седмици фокусът следва да бъде върху Народното събрание, където предстои да бъдат взети важни решения. 
 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: