Израел откри убити заложнички

Израел откри убити заложнички Снимка: ccma.cat

В структури на територията на болница Ал Шифа израелските отбранителни сили (IDF) откриха телата на 64-годишна онкоболна и 19-годишна военнослужителка

Йехудит Вайс, онкоболната пациентка, открита вчера, е отвлечена от дома ѝ в крайграничен кибуц, след като съпругът ѝ е бил убит. Тялото ѝ е открито в структура, ползвана от Хамас, заедно с военна техника, в т.ч. автомати Калашников и РПГ.

Откритата днес Ноа Марчиано е пленена в изпълнение на служебния ѝ дълг като ефрейтор в 414-ти батальон от корпуса на израелската граничната охрана на границата с Газа. От терористичната организация Хамас твърдят, че Марчиано е убита при въздушен удар в Газа, но съобщения в социалните медии от палестинци показват, че тя вероятно е загинала от множество удари в главата, нанесени от нейните похитители. 

IDF започна разследване на двата случая. Семействата на жертвите са уведомени и получават подкрепа.

В изявление на IDF, публикувано след намирането на двете жертви, се казва, че откриването на изчезналите и връщането на отвлечените остава „национална задача”. За да я изпълни, "IDF работи заедно и в пълна координация със съответните национални институции" и няма да прукрати мисията, докато целта не бъде постигната.

Местоположението на двете жени доказва използването на болница Ал Шифа за база на терористичната групировка Хамас. Вчера IDF допусна в болницата два телевизионни екипа, единият от които на ВВС, за да заснемат откритите оръжия, оборудване и други материали на групировката, складирани в подземията на здравното заведение и дори в тайници в самите болнични отделения.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: