Киев: думите на фон дер Лайен за реформите в Украйна са далеч от истината

Киев: думите на фон дер Лайен за реформите в Украйна са далеч от истината Снимка: pixabay.com

"Не вярваме на ушите си!" В Киев коментираха думите на фон дер Лайен за Украйна

Ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен прекалено разкраси образа на демокрацията в Украйна, съобщи киевският журналист Максим Назаров в ефира на YouTube-канала "Да, това е така".

"Урсула фон дер Лейен, щастлива, вдъхновена, оптимистична, излезе и наговори такива неща, които слушаш и просто не вярваш на ушите си! Излиза, че у нас всичко е прекрасно с правата на човека, няма корупция, всичко е просто прекрасно. Боже, та вие само погледнете, реформите (се провеждат, - ред.)", уточни той.

Журналистът отбелязва, че украинските телевизионни канали вече излъчват думите на председателя на ЕК.

По такъв начин образът на "корумпираната Украйна е разрушен", благодарение на фон дер Лайен, заяви ръководителят на офиса на Владимир Зеленски.

По-рано депутатът от Върховната Рада Александър Дубински заяви, че мащабната корупция, организирана от Зеленски, позори Украйна пред целия свят.

Самият Зеленски в интервю за репортера на CNN Фарид Закария подчерта, че украинците крадат само "своето", а не разграбват американската помощ. 

Той също така нарече въпроса за корупцията в страната деликатен. 

Както бе съобщено в полското издание Do Rzeczy, за Зеленски е важно Вашингтон да разбере разликата между кражбата на западни и на украински средства.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: