Арнолд Шварценегер: "Бих бил страхотен президент на САЩ"

Арнолд Шварценегер: "Бих бил страхотен президент на САЩ" Снимка: buzzfeed.com

„Терминаторът” представя в Обединеното кралство новата си книга със заглавие „Бъди полезен: Седем инструмента за живот”

„Никога не съм мечтал за това -  да пиша мотивиращи книги, защото когато пораснах, всичко, което исках, беше просто да бъда най-мускулестият мъж на света. И да се занимавам с филми и да правя милиони долари“, казва Шварценегер, след две десетилетия касови хитове, включително „Конан Варварина” и „Истински лъжи”.

Сега обаче очевидно има „нови мечти“ и „нови цели“, откривайки, че: „Хората наистина имат нужда да бъдат мотивирани и ме търсеха за отговори. Възхищаваха се от това, което бях постигнал. Видях тази необходимост и ето как се появи тази книга". Авторът е убеден, че „Всички имаме нужда от помощ. Не искам никой да мисли, че може да се справи сам и много мразя, когато хората казват, че сам съм се изградил. Мразя това”.

Според него, основното е хората да разбират, че могат да получат помощ – така лесно ще приемат, че и те самите могат да помогнат на други. Списъкът с хора, които са помогнали на Шварценегер, според него е дълъг, включително „5.8 милиона души, които гласуваха за мен“, за двата му мандата на губернатор на Калифорния от Републиканската партия.

Сред последните актове на Шварценегер в помощ на другите е даряването на $ 1 милион за медицинските лица на първа линия по време на пандемията и организирането на вечеря тип „Октоберфест” по-рано този месец, която събра $ 7 милиона за програмата му за училищни спортни клубове

Шварценегер обаче държи хората да знаят, че в живота си е имал и големи сривове, дори в личен план. Съветът му в книгата е: "Трябва да бъдете отговорни за своите грешки. Не можете да обвинявате някой друг за това. Поемете отговорност, поучете се от грешките си и се опитайте да бъдете по-добър човек”. 

Въпреки всичките си постижения, това, което Арнолд Шварценегер никога няма да бъде е президент на Съединените щати, тъй като според американската конституция трябва да е роден в САЩ, докато актьорът е родом от Австрия, където живее до 19-годишна възраст. Това обаче не му пречи да каже че би бил „страхотен президент”, още повече че „всичко, което съм постигнал, дължа на Америка. Не мога да се кандидатирам за президент, но не се оплаквам от това”.

Колкото до предстоящата президентска надпревара между Тръмп и Байдън следващата година, Шварценегер е лаконичен: „Просто се надявам, че Америка ще намери млада кръв“...

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: